Exodus uit Utopia

(vervolg op Welkom in Utopia)

Onze reis uit Utopia heeft ons gebracht in een niemandsland, zo heeft men ons nageroepen toen wij ‘de veilige haven van ons behoud’ verlieten. De religie of sekte waarin we ons bevonden. We hadden onszelf gevonden, en dat mocht niet. We moesten onze eigen identiteit ‘kruisigen’ of ‘verloochenen’ om dat ‘wonderbare koninkrijk’ deelachtig te kunnen worden. Men had ons nog zo gewaarschuwd om ‘de gebaande wegen’ niet te verlaten. We waren we outcasts geworden. Men sprak niet meer met ons, alle contact werd verbroken, de lijn aan de andere kant was dood. Wij waren ‘dood en verloren’, omdat we onszelf gevonden hadden. na jarenlange worstelingen met LHBT gevoelens, met ‘therapie’ of ‘pastoraat’ hadden we eigenlijk ‘het ware licht‘ gezien, want we waren blind geweest voor de werkelijkheid. Met had ons een rad voor ogen gedraaid, gehersenspoeld. Het had ons het ware gelaat van de religie of sekte laten zien.De klap kwam daarna, we leefden na onze coming out met een RTS, een Religieus Trauma Syndroom, Velen bezochten psychologen vanwege schaamte, schuldgevoelens, slapeloosheid en suïcidale gedachten.

Open je ogen, je bent vrij

We moesten weer leren leven. We kwamen niet in een hel, althans we gingen er wel doorheen, bang onszelf te zijn, bang ons toe te geven aan verlangens naar geluk, onze holebi- of transgender-gevoelens. Utopia begreep ons niet meer, maar artsen en psychologen wel. We maakten vrienden in de holebi en trans-gemeenschappen. Zelfhulpgroepen helpen! Je aansluiten bij organisaties als de COC, Transgenderinfo of andere organisaties. Ik heb het zelf gemerkt. Ik heb vriendinnen en vrienden ontmoet die mij troosten en bemoedigen en ik mag ook iets betekenen, gewoon om vriend te zijn. Ik heb weer een gezicht gekregen. De religieuze achtergrond had mij gemaakt tot een onherkenbaar persoon, iemand met een masker. Ik kan weer vriendin zijn voor anderen, en ik merk het in de persoonlijke reacties die ik krijg, ook om mijn blogs. Ik ben blij Utopia verlaten te hebben en te leven in een wereld waar dingen veranderen. De Gemeente Amsterdam is overgestapt op genderneutraal taalgebruik en ook de NS gaat hier in mee en de Stadschouwburg volgt met een volgende en moedige stap, het genderneutrale toilet, geopend door Mik, te zien in de uitzending van Hij is een Zij.

Een prachtige tijd

We leven in een nieuwe tijd, een prachtige tijd waarin dingen veranderen. Utopia denkt nog steeds dat dit deel uitmaakt van de tijd van afval en het werk van satan, zegt Charisma News. Deze fundamentalisten realiseren zich niet (hoop ik) hoeveel kwaad zij doen. Ik hoop op een tijd dat aan dit soort intolerantie een einde komt. Ik heb mijn buik vol van Utopia. Laat Utopia maar in zijn sop gaarkoken, maar ik roep LHBT mensen op in gesprek te blijven; kan dit niet verlaat dan Utopia en verenig je met ons, op weg naar ee wereld vol liefde, vrede en acceptatie.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.