Het roer gaat om. Ik zal mij niet richten op een bepaalde religie, maar mijn gedachten over de wereld, de zienlijke en onzienlijke, hier beschrijven. Ik verlang naar een transformatie van deze wereld en daar zal ik mijn bijdrage aan leveren. Woorden kunnen helen, en wat de mensheid, en ook mijn directe omgeving nodig heeft is een ander perspectief. Deze huidige wereld, gebouwd op ‘voort wat hoort wat’, op statistieken, planningen, zelfzucht en van testosteron vervulde dictators gaat voorbij. Het vrouwelijke principe zal de wereld in balans brengen. De tijd is voorbij van hokjesgeesterij, het patriarchaat, de sec-wetenschappelijke ontwikkelingen, want de wereld moet geheeld worden.

De tijd breek aan van een revolutie van liefde en genade, nee, niet het ‘christelijke’ principe, ik bedoel het fundamentalistische, met haar verstandelijke benadering, voorwaarden, regeltjes en wetjes, maar universele liefde. We zullen weer moeten leven met de natuur om ons heen, verwondering koesteren voor wat en wie om ons heen. Velen van mijn vriendinnen en vrienden zijn psychisch, emotioneel en seksueel ontwricht, weten niet meer wat ze willen, durven niet meer gelukkig te zijn of te genieten. Dat is de erfenis van het fundamentalisme. Ik zelf ben ook daarvan slachtoffer geweest, totdat ik een soulmate, een hele lieve vriendin, ontmoette en we stelden elkaar vragen en zagen: we zijn niet alleen. Toch gaan we nog door emotioneel zware processen heen. Maar we zullen vrij zijn om te leven en weer te leren wat het betekent wat vriendschap, kameraadschap en liefde is. Vele van ons zijn hoogsensitief of worden indigo, nieuwetijdskinderen genoemd. Wat een naam. Maar er is een innerlijk proces in ons op gang, die gepaard gaat met zeer pijnlijke, verscheurende ervaringen, bij vele in de LHBT gemeenschap. Ik ontmoet er velen, en als we spreken, begrijpen we. Als we onze dromen en ervaringen delen zijn ze consistent en paralel.

Ieder mens heeft enige innerlijke wijsheid in zichzelf. Wat er om ons heen gebeurd, met de focus op ‘de werkelijkheid’ is in feite geen werkelijkheid maar een schijnwereld geregeerd door computers. als dat werkelijkheid is, zijn mensen, dieren, bomen en wonderen niet meer van belang. We zijn terecht gekomen in een kille, berekenende schijnwereld. Vele mensen ‘leven in hun telefoon’, men zit gekluisterd aan het schermpje en het contact bestaat slechts uit ‘sociale media’. Is dat sociaal? Nee, een virtuele wereld, een onechte wereld. Wie durft zijn telefoon nog weg te leggen en naar de mensen om zich heen te kijken? Ik persoonlijk zit weliswaar in een transitie, maar onze wereld heeft een transitie nodig naar een betere, liefdevolle en genadige wereld. We kunnen de wereld helen, maar dan moet het roer om.

De nieuwe tijd

De Nieuwe Tijd of ‘the New Age’ was een gedachte dat alles zou veranderen. Het zou te maken hebben met de stand van de stereen. Dit is een beetje kort door de bocht. Elke theorie of kosmologische werelddenkbeeld hoe op zich niet het laatste woord te hebben. die theorieën zij: Zijn wij een speelbal van goden, worden wij beïnvloed door de onontkoombare stan van sterren, is ons leven met zijn diepte- en hoogtepunten het gevolg van ons karma, van tijd toeval of grillige kosmologische verschuivingen, zijn wij een speelbal van het lot. ligt onze toekomst vast en zijn wij marionetten die worden bestuurd door een poppenspeler, of zijn wij slecht het product van onze eigen vrij wil? Zoveel mensen, zoveel theorieën, theologie, ideologieën en filosofieën. Het verstand eist altijd het laatste woord op. Tot voor kort.

We komen er niet langer met het verzamelen van feitenmateriaal met spitsvondig ontwikkelde hypothesen die onze menselijkheid verklaren. Wat heeft dat ons gebracht? In een maatschappij waarin managers, veelal aan de top van de ‘voedselketen’, zich verrijken als zijn bezuinigen op ‘zwakkeren in de samenleving’. De statistiek regeert, de getallen zijn heilig, de burger is een melkkoe of slachtvee. Maar dat gaat veranderen. Er wordt ineens gesproken over Indigo kinderen, Nieuwetijdskinderen, Sterrekinderen, hoogsensitieven of iets dergelijks. maar het is niet nieuw. Vele trachten te helpen, maar hebben niet door dat, eenmaal ontwaakt, er een missie is om deze wereld van binnenuit te helen. Deze dingen waren er onder de Indianen, de Kelten, de Zigeuners en andere volkeren. Het is eerder een tijd van vernieuwing dan een nieuwe tijd.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.