Veel mensen staan tegenwoordig in de rij om heks te worden. Dat terwijl je het niet kan worden, maar het alleen zijn. Het is een gevoel te zijn, niet ‘erbij te horen’. De valstrik van de maatschappij, van onze opvoeding en van de religie is: erbij willen horen, en er uiteindelijk achter te komen dat je buiten jezelf staat. Juist de hekserij, maar ook yoga, Boeddhisme en Reiki,  brengen ons terug bij onszelf, bij onze essentie. Omdat we worden geleefd, of beter gezegd omdat we ons laten leven, komen we buiten onszelf te staan, in een groep ben je wij en ik langer ik. Natuurlijk maak je deel uit van het geheel, dat kan je niet ontkennen, maar toch ben je uniek, enig, op jezelf. Zelf heb ik te lang in de valstrik van het wij geleefd, altijd maar voor anderen bezig zijn, om geliefd te worden, terwijl ik het ben. Elk mens is mooi en uniek, maar valt weg in de massa. Op een groepsfoto van die ene persoon niet langer op. Op een portretfoto komt het individu tot haar/zijn recht.

Onze maatschappij staat in het teken van het ‘wij’, maar dat lijkt maar zo. Er wordt van alles gedaan om het ‘wij’ te laten bestaan, en onder dat mom vervuilen we de aarde, dringen we zwakkeren in de maatschappij terzijde, moten we met zijn allen bijdragen aan de rijkdom van enkelen, leven we niet meer voor het leven, maar voor de economie, de statistieken, de welvaart. Wassen neuzen, holle frasen. de farmacie maakt ons ziek, de industrieën draaien ten koste van de natuur, we denken teveel en voelen te weinig, de spiritualiteit is in de tijd van de vissen afgestompt, maar….de spiritualiteit leeft op, hekserij leeft op, kerken lopen leeg, de paranormale beurzen springen als paddestoelen uit de grond. Een toenemende groep keert terug naar de oorspronkelijke religies: hekserij, paganisme, oosterse spiritualiteit.

Dus sluit je aan in de hekse-rij, maar wordt weer geen kuddedier. Blijf dicht bij jezelf, maar hebt wel lief. sluit je niet af, maar kijk uit je niet zodanig aan te sluiten dat je weer en grijze muis wordt, of een schaap die ten ondergaat in een immense, kleurloze kudde.

Nu ontmoet ik veel mensen, maak ik vriendinnen en vrienden, praat ik er met mijn moeder en vriendinnen over. We hebben hetzelfde gevoel: we zijn individueel zo van belang. Er is een roep in ons hart om door middel van onze uniciteit bij te dragen aan de heling van onszelf en van moeder aarde, om terug te keren naar de oorsprong, de echtheid, de puurheid. Het is een diepgeworteld verlangen naar heelheid. Dan kom ik bij de oorspronkelijke ‘religie’ terecht: het eren van de godin, van Moeder Aarde, de realisatie dat we deel zijn van deze prachtige aarde, dat we niet alleen moeten nemen van deze aarde, maar ook moeten teruggeven. Dan kom je automatisch bij de hekserij, het sjamanisme, het druïdisme en dergelijke terecht. Dan kom je in de hekse-rij….

Wil je meer kennis nemen van hekserij, dan kan ik je de site van Lunadea aanraden

3 Thoughts to “Heksen Rij”

  1. Voor mensen die zich ergens willen bij voelen is het beter dat ze de nodige kennis eerst ervan nemen. Nu zoals je schrijft lopen ze mee met een kudde en weten bijna nooit waar ze aan beginnen.
    Sommigen zijn zoal bezig met de natuur en moeder aarde maar behoren niet echt toch die groep.

    Aum Shanthi

    1. Morna Brighid

      Dat klopt, het is een introductie. Ik kan hen ook verwijzen naar http://www.Lunadea.nl

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.