Om onze chakra’s in balans te brengen kunnen we edelstenen, halfedelstenen en kristallen gebruiken. Omdat ik uitga van 8 chakra’s zal ik de stenen hier noemen die ik gebruik.

1 Pair, de Voetenchakra. Een steen die daarbij hoort is Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. Daarom is de tijgeroog zo nuttig, het is de eerst poort naar je lagere chakra’s. Het is de kleur van de aarde waar je uit voort ben gekomen. Deze steen helpt je dus diep te gronden, het helpt je ook je weg te vinden, daar waar je voeten gaan en dicht bij je oorsprong te blijven.

2 Muladhara, de stuitchakra. Een steen die daarbij hoort is Rode Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. De chakra heeft te maken met je instincten, met overleven. jr heeft de kleur van bloed, wat voor leven staat en overleven. Ce steen bevat veel ijzer, en is daarom zeer geschikt bij je basis te blijven.

3. Swadhisthana, de sensualiteitschakra. Een steen die daarbij hoort is Oranje CalcietCalciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Juist als het het om Swadhisthana, met de diepe verbondenheid met onze emoties en onze seksualiteit. Het helpt ons te focussen op stabiliteit, de hoop niet op te geven als het water van de emotie om ons heen onrustig is en in ons kolkt. Het geeft kalmte aan je gemoed.

4. Manipura, de zonnevlechtchakra. Een steen die daarbij hoort is Gele Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. Dat hebben we juist nodig in onze Manipura, die staat voor kracht en daadkracht. Het geeft voldoende motivatie om je dromen waar te maken, doorzettingsvermogen te hebben in moeilijke tijden.

5. Anahatha, de hartchakra. Een steeds die daarbij hoort is Groene Toermalijn. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling.De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. In feite is de hartchakra het eerst niveau waarop we contact hebben met onze omgeving. Juist in de ontmoeting hebben we bescherming nodig om niet getraumatiseerd te raken. Om ons af te scherven van schadelijke invloeden.

6. Vishuddha, de keelchakra. Een steeds die daarbij hoort is  Blauwe Turkoois. is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. De Keelchakra is de chakra van de communicatie, zowel met onszelf als naar buiten toe met anderen. Hoewel je naar buiten toe communiceert hou je de innerlijke rust om toch dicht bij jezelf tr blijven en in evenwicht met je lager gelegen chakra’s.

7. Ajna, de Derde Oogchakra. Een steeds die daarbij hoort is Lapis Lazuli. Deze steen is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren.  De Ajna staat natuurlijk voor de zintuigen die voorbij de grenzen van de materiële wereld werken. Bovennatuurlijk is maar een woord. Het is even natuurlijk als dat wat we natuurlijk noemen. Als we spirituele reizen maken is de Ajna het leidend beginsel.

8. Sahasrara, de Kruin- of fontanelchakra. Een steeds die daarbij hoort is AmethistAmethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Dit is het hoogste spirituele niveau van de chakra’s die gebonden zijn aan ons lichaam, of liever gezegd ons astrale lichaam.

Hoe de stenen te reinigen

Omdat het reinigen van de stenen een spiritueel proces is, beschrijf ik je mijn proces. heb je hier andere ideeën over, wees vrij, maar herken de principes.

  1. Ga, bij voorkeur met schemer naar een bos of park en zorg ervoor dat je een stille plek bezoekt. Bij volle maan is een uittekende gelegenheid, aangezien dit onze spirituele gevoeligheid bevordert. De aanwezigheid van water, een rivier, beek, meer, of desnoods een sloot is aan te bevelen. mediteer van te voren, zodat je openstaat, maar zorg ervoor dat je chakra’s naar buiten toe gesloten zijn. Ik kan daarvoor later een ritueel geven, maar wellicht weet je voldoende, begin anders niet aan dit proces, Vraag anders raad aan een spiritueel persoon die niet ‘in de ruimte oreert’ (er zijn jammer genoeg teveel schijngoeroe’s, leiders, en wannabe heksen).
  2. Vraag leiding. Ik zelf heb innerlijke leiding gevraagd naar de juiste boom te worden geleid. Bomen zijn portalen naar andere realiteiten en bezitten wijsheid. Toen ik de juiste boom vond, heb ik de boom gevraagd of ik aarde rondom de stam mocht meenemen. Toen dat goed voelde nam ik 16 grote eetlepels aarde mee, genoeg als bodem en o de stenen te bedekken.
  3. Vraag de aarde je te helpen met het proces. Toon respect voor de aarde waaruit je bent voortgekomen. Plaats een laag aarde in een ruime kom, ongeveer de helft, en leg de stenen erin, bedek de stenen met de rest van de aarde en laat het 24 uur staan.
  4. Na de 24 uur haal je de stenen eruit en je spoelt ze grondig en droogt ze af.
  5. Bewierook de stenen om ze te heiligen en toon respect. Hierna zijn de stenen vrij van negatieve energie en invloeden en kan je ze gebruiken in, bijvoorbeeld, je meditatie.
  6. Breng de aarde of terug naar de oorspronkelijke plek of een andere plek bijvoorbeeld je tuin of een plek in het bos of park vlakbij. Gooi het geensins weg in de vuilnisbak!
  7. Dank de aarde. Dank de schepping, dank de liefde, dank jezelf met namasté of zeg: ik zend licht, liefde en kracht naar de aarde waaruit ik ben voortgekomen, k zend licht, liefde en kracht naar het universum waaruit mijn geest is gekomen, ik zend licht, liefde en kracht naar de mensheid waar in deel van uitmaak, ik zend licht, liefde en kracht naar de goede geesten die mijn innerlijk en uiterlijk leiden, ik zend licht, liefde en kracht naar mijzelf van wie ik mag houden de woning die verbonden is met aarde, vuur, water, lucht en ruimte.

Meditatie

Er zijn veel video’s met geleide meditaties te vinden die je helpen met het openen van je chakra’s. Als je daarbij gaat mediteren plaats dan de betreffende steen voor je, raak de steen aan, zegen de steen en raak daarmee de plek aan van de betreffende chakra.

Creëer voor jezelf een altaar, waarop je zaken zet die jou helpen in de juiste mood te komen. Daarom kan je wierook branden, de stenen neerleggen, een beeldje van een god, avatar, een mooie afbeelding of wat voor jou goed voelt. Hey mag ook een beker zijn een kristallen voorwerp of bol. Het is jouw ritueel, laat je leiden door je innerlijke stem of vraag desnoods advies aan iemand die je echt kan vertrouwen, niet iemand die anderen aan zich bindt om zoveel mogelijk volgelingen te krijgen. De ware spirituele reis is jouw reis!

Adem diep in en uit, ga zitten op een mat en of kussen met je rug recht. Zorg dat je een sfeer creëert waarin je volledig kan focussen. Zorg dat je niet wordt gestoord. Zet telefoons, iPad, televisie, radio e dergelijke uit. Slecht een video of gesproken meditatie met de juiste muziek op de achtergrond. Laat slechts één kaars branden. Gebruik of speciale wierook als je dat prettig vind, of een wierook die voor jou goed voelt. Er zijn ook speciale etherische olies of wieroken die geschikt zijn voor een specifieke chakra. Jij moet jouw eigen volmaakte ritueel ontwikkelen, het navolgen van een ritueel is slechts een wegwijzer. Jij moet je eigen pad vinden of alleen of met een vriend, vriendin, kring of iets dergelijks. Blijf echter dicht bij jezelf.

Als je een meditatie doet om alle chakra’s te openen, neem da meer tijd en raak met de steen de locatie van de specifieke chakra aan.

Shanti aum! Namasté, lieve vriendin of vriend!

 

 

Met dank aan Edelstenen en Mineralen voor informatie over de edelstenen en mineralen en hu eigenschappen.

 

 

2 Thoughts to “Chakra’s en edelstenen”

  1. Prachtige informatie.

    Aum Shanthi

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.