8 Sahasrara Kruin chakra

Heel je Sahasrara chakra en breng haar in balans

Dit is alweer mijn laatste artikel over de chakra’s. De laatste chakra bevind zich op het hoogste niveau van ons fysieke en astrale lichaam. Maar ik noem eerste alle voorgaande chakra’s op, om nog even te recapituleren. Met de voetenchakra (Pair) maken we contract met de aarde, bewegen we voort en bepalen we onze richting. Met de Mulahara chakra leren we overleven en weten dat onze instincten belangrijk zijn, met de Swadisthana (emotie en sekschakra) leren we voelen, zowel emotioneel als seksueel. met de Manipura, of de zonnevlecht of Solar Plexus chakra leren we in onze kracht te staan, met onze Anahatha of hartchakra leren we liefde voor onszelf en de mensen om ons heen te praktiseren, met de Vishuddha, oftewel keelchakra leren we onszelf affirmeren en te communiceren met onze omgeving. Met de Ajna, oftewel de derde oogchakra leren we in contact te komen met het bovenzinnelijke en ten slotte komen we met de Sahasrara in contact met het goddelijke en kunnen we een staat van verlichting bereiken.

De achtste Chakra is gesitueerd op de fontanel op de kruin van het hoofd en wordt geassocieerd met ons hogere bewustzijn. Als de Sahasrara uit balans is kan er sprake zijn van depressie en onvermogen om te leren, er religieus fanatisme ontstaan, voortdurende verwarring en een gevoel van vervreemding. Als de Sahasrara in balans is hebben we een sterk vertrouwen in onze innerlijke leiding. Hieronder staan methode om de Sahasrara te helen.

Positieve affirmaties
Ik Begrijp
Ik begrijp de vergankelijke aard van de werkelijkheid. Ik aanvaard en eer de geesten mij en alle levende wezens. Ik omarm de eenheid van alle wezens en laat alle gebondenheid los. Ik nodig heilige transformatie uit. Ik ben volmaakt.

Herhaal dit zo vaak als je wilt met gesloten ogen. Het is het beste dit ’s morgens en ’s avonds te doen.

Visualisaties
Stel je een lotusbloem voor, ultiem puur, binnenin je hoofd, die zich opent en groter wordt en je bewustzijn vervult en uiteindelijk zich ontvouwt in het universum. Voel je verbonden met de hogere energieën en vrij van de lagere energievelden die je leegzuigen.

Zoek een stille plek op, ga in lotushouding zitten met gesloten ogen. Adem. Visualiseer.

Edelstenen
Amethist, Witte Calciet, Seleniet Obsidiaan, Heldere Kwarts, Sugiliet
Draag ze als juwelen of als steen bij je

Voeding
Omdat deze chakra meer spiritueel dan fysiek is, wordt het niet gevoed door voedsel.Ze voeden eerder zelf andere chakra’s. Hert voedsel voor de Sahasrara is simpel gebed, meditatie en vasten. De vibraties van deze chakra prefereren helemaal geen voedsel. Overweeg een detox of vasten om de KruinChakra te voeden. Probeer vers fruit en vruchtensap en drink veel water.

Aromatherapie
De Kroonchakra wordt geassocieerd met het element ‘denken’, ontspan in een meditatieve staat van reflectie en sta natuurlijke energie toe door middel van ethische oliën. Steek wierook aan, steek een kaars aan en concentreer je op de vlam. Aanbevolen aroma’s: Sandelhout, Saffron, Lotus en Jasmijn.

Gebruik het als spray met een verstuiver, steek een kaars aan, brandt wierook, gebruik een roller en in bad.

Geluidstherapie
De Verlichte geluidsassociaties:
– Mantra: Aum (Ohm)
– Muzieknoot: B
– Frequentie: 480 Hz
– Stilte

Chakra Mudra
AKASH MUDRA – Raak met de top van de middelvinger de top van de duim. Houdt de andere vingers recht. Zing de klank AUM (Ohm)

Yoga poses
Doe deze Yoga asana’s op de Kroon Chakra te openen en de energie ook door de andere chakra’s te laten stromen.

Doe deze routine iedere keer als je het nodig vindt of probeer het
twee keer per week als je opstaat en naar bed gaat. Het zal je Muladhara
bekrachtigen e je zult de voordelen ervan ervaren

Reflexologie
Masseer deze gebeden op de Sahasrara te stimuleren: op de arm de toppen vaan de 1e, 2e en 3e vinge. Op de voetzool: de uiteinden van de grote teen. Masseer de binnenkant naast de tweede teen met de klok mee.

Heling met de natuuruele De Sahasrara is verbonden met de elementen en met speciaal ‘denken’. Dus meditatieve en spirituele handelingen, chanten, zingen van geestelijke liederen, gebed en spirituele groepsactiviteiten leiden allemaal tot heling en stabilisatie.

3 Thoughts to “Chakra 8 Sahasrara”

  1. Spijtig dat het je laatste logje is over de chakra’s. Het was puur zuivere informatie dat leuk was om te lezen. En zeker voor deze die niet echt kennis ermee hebben.

    Aum Shanthi

  2. Wellicht komt er wel meer, dit is wellicht de laatste die puur informatief is, maar wellicht ga ik uit eigen ervaring schrijven, wellicht ga ik het kopje veranderen…

    1. Dat zijn nog de mooiste schrijfsels.

      Aum Shanthi

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.