7 Ajna Derde Oog Chakra

 

Heel je paranormale chakra en breng haar in balans 

De zevende chakra in gesitueerd tussen je wenkbrauwen en gerelateerd aan paranormaal inzicht. Als de Ajna uit balans is kan je humeurig zijn, dagdromen en verontrust zijn. Als de Ajna in balans is voel je je open en gefocust, hebben we een diepe spirituele verbondenheid, een sterk moraal en kunnen we gemakkelijk onderscheiden tussen waarheid en illusie. Hier volgen wat methodes om de Ajna te helen:

Positieve affirmaties
IK ZIE .Ik zie de waarheid in alle situaties. Ik vertrouw op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid en laat mij hierdoor leiden. Mijn leven wordt goddelijk geleid en voert mij op de wegen die het beste voor mij zijn. Ik aanvaard mijn pad. Ik genees naar lichaam, ziel en geest. Herhaal dit zo vaak als je wilt met gesloten ogen. Het is het beste dit ’s morgens en ’s avonds te doen.

Visualisaties
Visualiseer een indigo-blauwe energiebal tussen je wenkbrauwen. Stel voor dat het zich uitbreidt om je hoofd met het doel je vermogen om te dromen, te visualiseren, ongebonden te denken. Verbind je met je innerlijk weten. Visualiseer dat je geest verlicht wordt met het licht, zodat je je volkomen helder voelt. Zoek een stille plek op, ga in lotushouding zitten met gesloten ogen. Adem. Visualiseer.

Edelstenen
Lapis Lazuli, Indigo, Sodalite, Saffier, Azuriet, Celestine, Blauwe Aventurijn.
Draag ze als juwelen of als steen bij je

Voeding
Blauwe voeding: vijgen, druiven, rozijnen, Blauwe bessen, pruimen, aubergine, roe kool, zoete aardappelen, wortelen en asperges.

Aromatherapie
De derde oog chakra wordt geassocieerd met het element licht. Om je intuïtie verder te ontwikkelen gebruik je etherische oliën. Brand een kaarsen mediteer op de vlam. Aanbevolen aroma’s: Geranium, Basilicum, Jasmijn, Lavendel en rozemarijn.

Gebruik het als spray met een verstuiver, steek een kaars aan, brandt wierook, gebruik een roller en in bad.

Geluidstherapie
De intuïtieve geluidsassociaties:
– Mantra: KSAM
– Muzieknoot: A
– Frequentie: 426,7 Hz
– Bellen en klokken

Chakra Mudra
KALESVARA MUDRA- Handen op het onderste gedeelte van de borst. Middelvingers recht omhoog terwijl de toppen elkaar raken, buig de buiten naar je toe. Zing de klank KSAM

Yoga poses
Doe deze Yoga Asana’s om met je innerlijk te verbinden door het openen en stabiliseren van je Derde Oog Chakra.

Doe deze routine iedere keer als je het nodig vindt of probeer het
twee keer per week als je opstaat en naar bed gaat. Het zal je Ajna
bekrachtigen en je zult de voordelen ervan ervaren

Reflexologie
Masseer deze gebieden om je Ajna Chakra te stimuleren. Op de arm: middenkootjes van de 1e, 2e en 3e vingers en het topje van de pink. Op de voetzool: het middengedeelte van de grote teen. Masseer met de klok mee.

Heling met de natuur
Licht is het element verbonden met de Ajna, dus lichttherapie, stil in de zon zitten, zonnebaden of sil in het zonlicht liggen met een oogkussen op, puzzels oplossen of denksport stimuleert de Ajna.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.