6 Vissuddha Keel Chakra

 

Nadat we ons hebben geladen en ontladen met de voetenchakra (Pair), overleven met onze Muladhara, beleven voelen met onze seksualiteit met de Swadhisthana, kracht vinden om beslissingen te nemen met onze Manipura, liefhebben en verbonden zijn met onze Anahatha is het de beurt aan de zesde chakra, gesitueerd in de keelregio. De Vishuddha is verbonden met ons expressieve zelf, het bekrachtigt onszelf, onze spraak en genezing. Als de Vishuddha uit balans is heb je moeite jezelf uit te drukken, heb je faalangst. Als de Vishuddha in balans is kunnen we ons in alle eerlijkheid uitdrukken, zonder ons zorgen te maken over wat anderen over ons denken. Hier zijn methoden om de Vishuddha te helen:

Positieve affirmaties

IK SPREEK.
Ik zeg duidelijk en oprecht wat ik denk, met gevoeligheid en integriteit. Ik ben verbonden met de hoogste waarheid en communiceer met liefde en eerlijkheid. Ik erken de kracht van mijn woorden om mijn eigen realiteit te creëeren. Ik druk uit wie ik ben. Dit zijn woorden om de Visshuddha te activeren en geeft ons de kracht om dingen in ons leven te laten gebeuren. Herhaal dit zo vaak als je wilt met gesloten ogen. Het is het beste dit ’s morgens en ’s avonds te doen.

Visualisaties

Visualiseer je smaakpapillen en voedsel waar je van houdt, bijvoorbeeld vers fruit en een blauwe hemel. Visualiseer dt het je mond binnenkomt en dat je het proeft. Open je mond en dat je met iedere inademing turkoois lucht inademt en dat met iedere uitademing het licht loslaat en blokkades in je keel loslaat. Voel je zekerheid om je vrij uit te drukken tot bloei komen.

Zoek een stille plek op, ga in lotushouding zitten met gesloten ogen. Adem. Visualiseer.

Edelstenen therapie
Turkoois, blauwe agaat, lapis Lazuli, Sodalite, Saffier, blauwe Topaas, Aquamarijn.
Draag ze als juwelen of als steen bij je

Voeding
Blauw voedsel: aalbessen, bosbessen, blauwe druiven, zeewier, gerst, tarwe, paddestoelen

Aromatherapie
De Keel chakra wordt geassocieerd met het element Ether / Ruimte, je kunt de Vishuddha stimuleren met plantaardige energie uit etherische oliën, om te stimuleren, onderdrukken en in balans te brengen. Voedt je Vishudda door oliën op te brengen of te inhaleren. Aanbevolen aroma’s: Rozemarijn, Limoen, Salie, Indiase Champa en Sederhout. Gebruik het als spray met een verstuiver, steek een kaars aan, brandt wierook, gebruik een roller en in bad.

Geluidstherapie
De harmoniserende geluidsassociaties:
– Mantra: HAM
– Muzieknoot: G
– Frequentie: 384 Hz
– Vogelgezang en Krekels

Chakra Mudra
DHYANA MUDRA’ Kruis je vingers en laat je duimen elkaar met de toppen halen. Licht optrekken. Zing het geluid HAM.

Yoga poses
Doe deze Yoga asana’s op fysiek de voor- en achterkant van het keelgebied te openen. Versterk je keelchakra.

Doe deze routine iedere keer als je het nodig vindt of probeer het
twee keer per week als je opstaat en naar bed gaat. Het zal je Vishuddha
bekrachtigen en je zult de voordelen ervan ervaren

Reflexologie
Masseer deze gebieden om de Vishuddha te stimuleren: op de arm: over de basis van de vingers waar ze overgaan in de hand. Op de voetzool: aan de basis van de grote teen. Oefen van onderaf vanaf de basis druk uit richting de tweede teen.

Heling met de natuur
Het element van de Vishuddha is ether (hemel) en wordt geassocieerd met communicatie. Druk jezelf uit door te zingen, een vriendin of vriend te roepen, een brief te schrijven aan iemand van wie je houdt. Door in de buitenlucht te zijn of een wandeling te maken op een zonnige dag is ook heilzaam.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.