4 Manipura Zonnevlecht Chakra

De Manipura is de Chakra van de kracht. Ze wordt de Zonnevlecht genoemd. Haar kleur is geel als de zon en het element is vuur. Ze heeft natuurlijk de onderliggende elementen nodig, de Pair de voeten, om te kunnen voortbewegen, om het pad in het leven te kunnen gaan, de Muladhara om te overleven uit de instincten en de Swadhistana met haar emoties en seksualiteit. De Manipura is direct verbonden met de ademhaling en daarom in Yoga en Meditatie van essentieel belang. Vanuit het Chinese Boeddhisme en Taoïsme is ze verbonden met de Qi kracht, ook in de Japanse Martial Arts is ze verbonden met de primaire kracht, waar vanuit stoten en schoppen worden gegeven, en tevens worden de buikspieren en ademhaling getraind om te kunnen incasseren. De Manipura is van essentieel belang als we iets willen doen, als we iets willen bereiken. Voor de rest is er natuurlijk al veel informatie over deze Chakra te vinden in de vele webpagina’s en boeken die erover te geschreven zijn.

Heel je chakra en breng haar in balans

De vierde chakra bevindt zich in onze Solar Plexus of middenrif en is verbonden met ons ego, onze wil, eigen kracht en onafhankelijkheid. Als de Manipura uit balans is kan het ons zelfvertrouwen in gevaar brengen, depressie en verwarring veroorzaken. Als de Manipura in balans is brengt het harmonie, veiligheid, tevredenheid met jezelf en anderen. Hieronder vindt je manier om je chakra te helen.

Positieve affirmaties

Ik doe genoeg. Ik ben meer dan genoeg. Ik aanvaard mijzelf en sta stevig in mijn kracht. en kan mijn identiteit beleven zonder anderen onder druk te zetten. Ik ben in harmonie met alles wat ik zie. Ik leef integer.

Herhaal dit zo vaak als je wilt met gesloten ogen. Het is het beste dit ’s morgens en ’s avonds te doen.

Visualisaties

Visualiseer een vuurbal en zie hem naar de zon opstijgen en voel deze zelfde sensatie in je Solar Plexus als het opstijgt naar de zon in je wervelkolom en torso, zo hoog als mogelijk is. Adem in als je dit doet. Adem uit, ontspan en herhaal. Voel de energie uit je gehele lichaam stralen, en vervullen met warmte en licht.

Zoek een stille plek op, ga in lotushouding zitten met gesloten ogen. Adem. Visualiseer.

Edelstenen therapie

Topaas, Citrien, Gele Zirkoon, Amber, Gele Tijgeroog.
Draag ze als juwelen of als steen bij je.

Voeding

Gele vruchten, mais, ananas, gele pepers, banaan, gel rijst, haver, gierst, quinoa, amarant, specerijen, gember, kurkuma.

Aromatherapie

De Manipura wordt geassocieerd met het element vuur. De beste manier om je manipura te helen is door wierook en kaarsen te branden. De geadviseerde etherische oliën zijn: Citroengras, venkel, Koriander, Limoen, Mirre, Wierook, Juniper. Herstel je reukzin.

Gebruik het als spray met een verstuiver, steek een kaars aan, brandt wierook, gebruik een roller en in bad.

Geluidstherapie

De krachtige geluidsassociaties:

  • Mantra; RAM
  • Muzieknoot: E
  • Frequentie: 320 Hz
  • Bulderend vuur

Chakra Mudra

HAKINI MUDRA – zet je vingertoppen op elkaar op de Manipura en creëer een draaikolk om de Manipura te helen en in balans te brengen. Zing: RAM

Yoga poses

Klik voor een grotere afbeelding

Doe deze Yoga asana’s om je Manipura te helen en bekrachtigen. Doe deze routine iedere keer als je het nodig vindt of probeer het
twee keer per week als je opstaat en naar bed gaat. Het zal je Manipura
bekrachtigen en je zult de voordelen ervan ervaren

Reflexologie

Masseer deze plekken om je Manipura te stimuleren. Op de arm op de basis van de handpalm. Op de voetzool het midden van de twee spieren van de voetreflex punten. Masseer de beide voeten tegelijkertijd.

Heling

Het Manipura element is vuur, dus nodig vuurenergie uit door te zitten, te dansen en te lachen met vrienden rond een kampvuur. Begeef ijs in het volle zonlicht en maak een inspannende wandeling.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.