1 Pair Voet Wortel Chakra.

Hier volgt deel twee van de voetenchakra. Het onderwerp is zo uitgebreid dat ik mij heb beperkt, ik had er reeds over de 12.000 worden over geschreven, maar dit moet beperkt worden. Onderaan dit blogbericht staan verwijzingen naar bronmateriaal.

Voet Chakra Balans oefening

Hoe kan je je voetenchakra’s in balans krijgen. Als deze chakra van belang is, zal je er ook aandacht aan moeten geven om ze in balans te brengen. Hieronder volgt een oefening.

Klik voor een grotere afbeelding
 1. Sta op en ga ferm met blote voeten op de aarde staan. Wordt je van je voeten bewust door met je tenen te wiebelen en ze in de aarde te planten.
 2. Adem drie keer diep in door uw neus en adem uit door je mond.
 3. Marcheer als het ware, terwijl je voeten op hun plaats blijven.
 4. Als je marcheert, zie dan je voetafdrukken nar boven oplichten zoals in de Michael Jacksons ‘Billie Jean’ video.
 5. Terwijl je marcheert, herhaal de volgende affirmaties:
  – Ik ben in staat, vooruitgang te boeken en het creëren mijn dromen in het leven te realiseren.
  – Ik leef in mijn ware doel
  – Ik ben geaard en veilig
  – Ik wordt geleid en ben gezond en gelukkig
  – Ik ben financieel succesvol er wordt altijd aan mijn behoeften voldaan
 6. Zie uw voetafdrukken oplichten op de aarde onder je voeten als je op je plaats marcheert en herhaal deze affirmaties gedurende één minuut.
 7. Stop daarna met marcheren en visualiseer dat er ‘een stekker’ uit uw stuitje komt in de opgelichte plaatsen die je met je voeten hebt gemaakt. Als je problemen ondervind je  met het visualiseren dat deze ‘stekker eruit ligt’, roep dan je innerlijke gids om hulp.
 8. Als je naar beneden wortelt met je voeten als een stekker in de aarde, adem dan diep in en zeg hardop: ‘Ik ben geaard en geworteld in de aarde. Laat het alzo zijn.’
 9. Buk en verzamel de positieve energie van boven met je handen. Dit brengt energie van je voetchakra in je lichaam alsof je zwemt of dat je je lichaam ‘beschildert’ met deze energie.
 10. Breng deze energie naar boven over je hele lichaam, eindigend met je handen boven je hoofd gestrekt. Strek je handen naar de hemel en zeg hardop: ‘Ik laat toe dat deze intenties  zich in het universum te manifesteren voor mijn welzijn en genezing. Laat het alzo zijn.’
 11. Leg je handen in elkaar, als  in gebed, als in het Namaste gebaar op het midden van je borst. Buig je hoofd in dankbaarheid, en weet dat je de mede-regisseur van je leven bent en groot respect verdient.

Wanneer je begint te begrijpen dat je je fysieke en emotionele gezondheid kunt bevorderen door te werken met je chakra-centra, zeg je daarmee dat je je eigen kracht en je leven in eigen handen neemt. We hebben allemaal de kracht voor een levendig en vreugdevol leven. Zorg ervoor dat je energie vrij door je systeem stroomt. Dit is een enorme stap in de richting van het prachtige leven waar je naar hunkert.

Voet Chakra

Voeten zijn het meest kwetsbare deel van je lichaam die hun wortels hebben in de aarde. Hoe merk je dat?

 1. Je voelt je vaak ongegrond
 2. Je voelt je uitgeput
 3. Je hebt moeite om gericht te zijn op, om  het even wat je probeert te bereiken
 4. Je struikelt vaak op egale grond
 5. Je hebt het moeilijk hebben om vroeg in de ochtend wakker te worden en volledig ‘in hun lichaam’ te komen
 6. Je denkt van jezelf dat je onhandig bent
 7. Je hebt moeite je tijdens meditatie of andere spirituele bezigheden te concentreren,

Als je het bovenstaande herkent, dan is je voet chakra is waarschijnlijk ongeballanceerd.

Onze voetchakra helpt ons te gronden richting de aarde en onze fysieke levenservaring. Wanneer onze voetchakra zwak of gesloten is, zullen we de neiging hebben om deze fysieke ‘werkelijkheid’ als zwaar te ervaren. De voetchakra is meestal breed en plat. Hoewel we twee voeten hebben. We hebben allemaal slechts één voet chakra, maar deze energie heeft twee focuspunten, één aan elke voet. In fysieke zin, is onze voetchakra eigenlijk een energiecentrum die gesplitst is bij elke helft zit in de holte van elke voet.

De voetchakra wordt beschouwd als het laagste punt waarin energie wordt opgenomen en is een belangrijk centrum waar de Goddelijke energie terugkeert naar de bron. Deze energiepunten kunnen ook fungeren als transformatoren voor onze energie; ze reguleren de hoeveelheid en de intensiteit van energiestromen en helpen ons keuzes maken en stellen ons  in staat zijn ons te begeven in dit fysieke en energieke milieu.

Onze voetchakra’s zijn ook de centra van ontgifting, aangezien de energie van de bovenste chakra’s zich begeeft naar onze lagere chakra’s en vervolgens in de aarde waar de energie wordt gerecycled. Onze voetchakra’s zijn ook zeer expressief en receptief (ontvankelijk). De voetchakra heeft volgens sommigen niet een specifieke kleur maar ze presenteren zich gewoonlijk in aardtinten (bruin en dergelijke, met roodachtige tinten), omdat ze rechtstreeks zijn verbonden met de energie van onze eerste chakra. (Maar ikzelf presenteer de voetchakra in de kleur roze.)

Wanneer onze voetenchakra goed functioneert, zullen wij ons zeker en veilig voelen. Als je wilt dat je voet chakra gezond is probeer dan het volgende en ontvang!

Ga, zo lang je kunt, op blote voeten staan, en voel de grond tegen je voeten, je kunt op blote voeten lopen op en natuurlijke ondergrond zoals gras. Wandelen is niet zo belangrijk als staan, maar staande op beton telt niet mee, je moet het gras tussen je tenen kunnen voelen. Ga naar een park, of naar een met gras begroeide heuvel of naar, bijvoorbeeld, een golfbaan om dit te doen. (Kijk uit met hondenpoep 😉 )

Een andere eenvoudige tips om je voetchakra te activeren en energie te geven is om een moment of langere tijd naar je voeten te kijken wanneer je loopt of zit en je voor te stellen dat het energiecentrum van de chakra zich eronder opent en verbinding maakt met moeder aarde.

Voet chakra’s afstemmen op de geest

De voetchakra’s, die deel uitmaken van ons energetische systeem, bevinden zich in de zolen van de voeten. Een van de functies van deze chakra’s is het absorberen van de energie uit de aarde. Deze energie is gerelateerd aan onze fysieke vitaliteit.

Laten we het even hebben over vitaliteit. Vitaliteit is de biologie van levende organismes, die uit uit cellen en systemen bestaan. Het organisme zelf zorgt ervoor dat onze ziel harmonieus en gezond functioneert.

Het is ook bekend als onze enige chakra’s, de wortelchakra die ervoor zorgt dat Kundalini als bron of universele energie door het lichaam stroomt’ van onze kruinchakra via onze voeten chakra’s naar moeder aarde waardoor het de eerste en laatste plaats is waar energie ons fysieke lichaam binnenkomt en waar ze naar buiten gaat.

Het verschil tussen de Grond en Wortel Chakra is dat de grondchakra (Muladhara of stuitchakra) over overleven gaat, instincten en stabiliteit gaat, terwijl de voetchakra’s een doorgang waar vanuit of waarnaar energie snel en moeiteloos naar moeder aarde stroomt De energie van de voetchakra’s blijft als gevolg zuiver en worden getransmuteerd in de aarde gebaseerde of ontvangen energie terug wanneer dat nodig is, voor bijvoorbeeld genezing.

Als je voetchakra’s ongeballanceerd zijn kun je het onderstaande ervaren:

Tekenen van een geblokkeerde voetchakra’s zijn:

 1. gevoel moe of vermoeid dagelijks
 2. lijden aan slapeloosheid
 3. nachtmerries optreden regelmatig in een periode van 4 weken
 4. gevoel vast en zware uit te gaan van een stoel
 5. je voelt losgekoppeld van uw emoties
 6. je bent gevoelig voor andere emotionele staten van volkeren
 7. u voelen regelmatig onrustig of angstig
 8. je gedesoriënteerd of verward zoals niet in staat om te beslissen of korte aanvallen van wordt niet uit de balans
 9. Als u Picard aangevallen zijn (gevoel van zwaarte op uw terug, regelmatig denken van een persoon die heeft je emotioneel pijn en gevoel overweldigd)

Als u hebt ja geantwoord op twee van de bovenstaande punten, worden dan  je voetenchakra’s geblokkeerd of afgesloten.

Hoe kan een gezonde voet Chakra u helpen?

 1. vermindert vermoeidheid of vermoeidheid
 2. helpt u bij het handhaven van een diepere en meer rustgevende slaappatroon
 3. verwijdert bepaalde blokkades manifestatie gerelateerde
 4. u kunt het gevoel meer aanwezig in het moment
 5. je nemen niet aan boord anderen emotionele staten tenzij u bewust kiezen om dat te doen.
 6. Je voelt zich comfortabeler in uw eigen huid
 7. De mistige waas wordt uit je geest verdreven waardoor u meer duidelijke gedachten ervaren gedurende de dag opgeheven
 8. Je elimineert negatieve energieën waar mogelijk en ook energie uit psychische aanvallen die door je voeten verdwijnen in de grond.

Twee manieren om uw voet chakra’s Open/deblokkeren?

 1. sta blootsvoets op het gras of zand. Stel je je voeten in het oog van uw geest en nemen een paar diepe adem te verbinden in je eigen energie van organen.

Vestig je aandacht op de chakra op je voetzolen. Begin het proces met je linkervoet voordat je verder gaat.

Visualiseer dikke boomwortels die vanuit de onderkant van je voeten (zowel links als rechts) in de aarde groeien. Zodra de boomwortels in de grond gegaan Stel je het gaan door de lagen van gesteente, vervolgens door de kristallen en in de kern van de aarde van de roodgloeiende. Dit is waar uw boomwortels zal worden ingebed.

Het visualiseren van elke Chakra kleur op je voeten een bij de opening van een tijd en spinnen rond op middellange snelheid wordt voorzichtig niet te draaien ze ongeveer of overdreven snel. Als u het met de klok mee draaien en tot drie tellen dan doen weer bent u op het juiste moment-schaal.

Zodra je het gevoel dat je elke chakra hebt geopend  zorg er dan voor zorgen dat je voeten op hun plaats, in de kern van de aarde zijn. Vestig langzaam je aandacht op de lagen van gesteente in je gedachten ogen en stop als je je voeten  de oppervlakte bereiken. Je hebt jezelf een gronding toegestaan de energie laten stromen van jou niet langer dient na de openstelling van je voetenchakra’s.

Het is belangrijk om jezelf ten minste drie keer per week met de boomwortels te aarden. De energiecentra van je voetenchakra’s zullen gedurende 2-3 maanden geladen blijven voordat dit proces moet worden herhaald. Je kunt gewoon de boom wortel techniek toepassen op grond  van eigen inzicht en behoefte.

 1. Je kan ook een in een emmer Roze Kwarts, Dalmatische Jasper, Rode Jaspis, Amethist of een helder kwartskristal doen en er warm water bij doen. Het is aan te raden om er dan twee theelepels zeezout en een theelepel roze steenzout toe te voegen aan de emmer. Hierdoor worden je chakra’s energetisch gewist terwijl de trillingsfrequenties van elk kristal inwerkt op uw lichaamssystemen.

Laat je voeten in de emmer, totdat het water afkoelt en verwijder ze. Dep ze zachtje droog met een mooie pluizige handdoek en geniet van de rest van uw dag.

Bronverwijzingen:

 1. http://www.natures-blessings.org/articleFeetChakras.htm
 2. https://www.silverlineddays.com/ever-heard-foot-chakra/
 3. https://www.wisdomsdoor.com/HB/HHB-13.php
 4. https://thesevenminds.wordpress.com/2012/09/16/more-than-seven-chakras-the-lower-minor-chakras/
 5. https://cauldronsandcupcakes.com/2013/07/28/unblocking-and-grounding-your-foot-chakras/

4 Thoughts to “Chakra 1 Pair – Voetenchakra – deel 2”

 1. Leerzaam.
  Wat men ook kan doen en zeker als je energie zoek is in je lichaam. Met je duim op de chakra drukken en kleine ronde bewegingen maken. Links met je rechterhand en rechts met je linkerhand. Drukpunttherapie.
  Zo zet je de chakra open en dat voel je ook.

  Aum Shanthi

 2. Leuk stukje weer! Wat ik zelf ook graag doe is mijn voeten masseren of inwrijven met olie.

  Liefs Loena

  1. Ik doe ook aan reflexologie, handoplegging. Misschien begin ik wel een praktijk. Ik heb veel ideeen.

   1. Duidelijk! 😀 Vooral doen meid, volg je dromen!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.