Het was bekend in verhalen, er werd over gesproken en zou een notoire ‘Grimoire’ zijn, een boek dat je in staat stelde Lucifer op te roepen en je macht zou geven over demonen. Er werd over gefluisterd dat het ‘de bijbel van Satan’ zou zijn. Het boek zou zijn weggestopt, verborgen zijn op twee verschillende plekken want het zou hebben bestaan uit twee delen. Zo was het verhaal, heksenvervolgers geloofden dat er een dergelijk geschrift was. Een geschrift waar men god mee van zijn troon kon stoten en de schepping ongedaan zou kunnen maken. Er werd over gefluisterd, de naam alleen al zou vervloekingen over de brengen. Het zo zou magisch zijn, alsof de ziek van de duivel er in huisde; het leefde! Rond 1500 kwam er een eerste exemplaar uit, daarna rond 1600 en als laatste een exemplaar rond 1750. Je ziet de afbeelding hiernaast, zoals deze bij Amazon en Bol.com te koop is. Hoe amusant is dit boekje en hoe spreekt het ten nadele van het gristendom, wederom. Lees hier waarom.

Spreuken zouden afkomstig zijn van Koning Salomo, de schrijver van, wederom een apocrief boek: ‘The Greater Key of Salomon‘ en ‘The Lesser key of Salomon‘. Koning Salomon, jawel de Bijbelse Koning, bedreef magie, zwarte magie. Volgens de Bijbel en de Taloed offerde hij zelfs kinderen! Nu is dat niet vreemd, aangezien god zelf opdroeg aan Abraham om zijn zoon Izaak te offeren. Naderhand laat zijn zoon Jezus offeren ‘voor het welzijn van de mens’, althans hij laat het doen door beschuldigingen door Joods-religieuze leiders en uitgevoeren door Romeinen. Let op de linken naar de pagina’s de offers van Izaak en Jezus; dit zijn gristelijke links, lees maar is hoe met moord men voorbedachte rade goed spreekt in naam van ‘het goede’. En natuurlijk sta ik niet langer achter deze leer.

Terug naar ons belachelijke boek ‘the Grand Grimoire’. Dit begint praktisch in het begin al met het offeren van een kind wat gevild moet worden en de huid moet gebruikt worden om en cirkel die is getrokken te overspannen. Natuurlij wordt nergens gezegd hoe je een cirkel moet trekken, wat het ritueel van ‘to cast a circle’ is. Dat zou in een echte Grimoire niet ontbreken, maat ja, dit is een typische gristelijke hoax, lees maar verder. Hier komt het ‘grappige’: het bloedige ritueel wordt gedaan onder aanroeping van ‘Adonnai’ (Heer, een van de namen van God) en van Jezus en de heiige geest. Haha, want Jezus was nog niet geboren in de tijd van Salomo. De schrijver van dit werkje, een zogenaamde zwarte magiër en zijn mede ‘partners in crime’ geloven heilig dat het niet zonder god kan, en vragen hun werk te zegenen door god zodat deze  hen kan beschermen, en macht te geven over demomen die zij op gaan roepen om hen hun wil op te leggen. Een van die demonen, een generaal in het leger van Lucifer, beweert het boekje, draagt de naam Lucifuge Rofocale, dat ‘Rafocale’ is een verbastering van de naam van een in de bijbel niet genoemde engel ‘Rafaël’, wat ‘God geneest’ betekent.

Verder zijn er andere offers: twee keer wordt een zwarte kat levend gekookt, een keer een zwarte hen, ook allemaal bekend uit het gevaarlijke sprookjesboek de ‘Maleus Malificarum’, wat ten grondslag ligt aan 500+ jaar ‘heksenvervolging’.

Een aantal zaken op een rijtje:

 • Er wordt een ongedoopt kind geofferd en gevild
 • Er worden zwarte katten levend gekookt het vlees moet je over je schouder gooien????
 • Er wordt een zwarte hen geofferd
 • God moet zijn zegen eraan geven
 • Demomen wordt gedreigd met de ‘Clavicula’ (the Keys of Salomon) om te gehoorzamen, ze moeten ‘direct verschijnen, anders wordt ze gemarteld met de ‘clavicula’.
 • Er worden bloedverbonden gesloten met de demomen voor de lengte van 20 jaar of korter, het contract wordt met je eigen bloed geschreven, voorzien van een handtekening
 • Er worden gedeelten uit Latijnse missen opgezegd, om e tegen de demomen te beschermen die je zelf hebt opgeroepen
 • God wordt gevraagd om bescherming en zegen vanwege alle offers, ook van dat onschuldige kind, de katten en de hen…

Als dit een ‘grimoire’ zou zijn:

 • Kan dit het niet zijn, want een grimoire is een persoonlijk magisch boek waarin heksen hun persoonlijke rituelen beschrijven.
 • Een Grimoire is geheim, voor jezelf en je deelt dat niet met de hele wereld
 • Er bestaat niet zoiets als een heksenbijbel
 • Hekserij, ook zwarte, roept niet op om mensen en dieren te offeren, tenzij ze deel uitmaken van een extreme beweging en die zijn er helaas wel
 • Gristendom ein islam heeft heel wat mensenoffers gebracht, gezien: heilige oorlogen, doodstraffen, uitroeien van hele volkeren, mensenoffers (zie Izaak, en Jezus en anderen)

Kortom een stompzinnig boek. Elke ‘magiër’ die zich hierop beroept is een wannabe en waarschijnlijk een ‘gristen’ die zich zo voordoet of zich uitleeft in deze belachelijke ls compensatie voor zijn ingehouden woede en omdat wr ten slotte ook over god wordt gesproken, en dat mag je alle gruwelen goedspreken.

Ik ben overigens een bijbelkenner en heb kennis van het Hebreeuws, de Talmoed en Kabbala.

By the way. Een film uit 1989 laat dit nog een goed zien, de belachelijke film ‘Warlock’ waar het puriteinse geloof het wint van ‘de zoon van de duivel’, gespeeld door Julian Sands. Ook daar speelt de ‘Grande Grimoire’ een primaire rol.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.