Inleiding

Ik vervolg opnieuw mijn serie over de 8 chakra’s, vanuit een ander perspectief. Niet alleen de chakra’s en haar kleuren, stenen, healing-methodes, maar in dit geval over de verschillende soorten energie. Er is niet één energie, maar er zijn zeer veel energieën, en die zijn op zich niet ‘statisch’, zoals je elektriciteit voor vele doeleinden kan gebruiken, net als waterenergie, windenergie, warmte (temperatuur). Er zijn vele chakra’s, meer dan 8, maar dit noem ik de hoofdchakra’s. Je moet chakra’s zien als energiecentra, en wellicht kan je de hoofdchakra’s zien als de belangrijkste krachtcentrales, die onderling verbonden zijn, en vele crossverbanden hebben. Niets is zo gemakkelijk te zeggen in deze, het is eerder voelbaar dan te beredeneren, gaan we het verstandelijk benaderen, dan duwen we het in een context, in een ‘hok’ (in het Vlaams ‘kot’). De heks, druïde, sjamaan, Boeddhist, Hindoe, de paragnost of spiritueel en dergelijke zal energie niet snel willen ‘classificeren’, het is iets wat je ‘voelt’, waar je, in respect, mee moet leren werker, versterken. Deze eerste van de series ga ik terug van de voetenchakra, een vergeten chakra. maar zo (letterlijk) fundamenteel. Zonder de voeten kan je onmogelijk gronden, zoals ik al eerder heb geschreven over de voetenchakra. Hoewel er vele energieen zijn die via de voeten bij ons binnen kunnen komen, noem ik nu de hoofdenergie, of basale energie en daarmee wordt aangetoond hoe belangrijk de voeten zijn.

Omdat we ons in een prachtige symbiotische relatie met de aarde bevinden, worden de verschuivingen in haar energie altijd door ons gevoeld of we geloven het of niet. De Schumann-resonantie van 7,83 Hz is de frequentie van de aarde die in ons DNA wordt gedupliceerd. Deze frequentie produceert een voortdurende hersengolf-frequentie voor de aardbewoners tussen theta en alfa. Bron: Music for every Soul.

En nog een interessante uitspraak:

De aarde heeft een frequentie van ongeveer 7,83 Hz. Deze frequentie is belangrijk voor ons, als mens, omdat onze hersengolven ook vibreren bij 7,83 Hz. Dat betekent dat onze menselijke vibraties perfect matchen met die van onze Moeder Aarde en ons verbinden op een niveau waar velen van ons nog nooit aan hebben gedacht. Dus hier zijn wij mensen, samen vibrerend, direct in sync met de Aarde, zolang we er maar aan verbonden zijn door middel van onze voetzolen. Bron: Vegentarianbarefootrunner.

De energie van Moeder Aarde:

Gaia

Sowieso heeft Moeder aarde een trillingsfrequentie, de meetbare Schumann-resonantie van 7,83 Hz, die dus correspondeert met Alpha en Theta golven. Begrijp je nu dat ‘gronden’, de meditatievorm die je het dichtst bij je oorsprong brengt, ervoor zorgt dat je geen ‘zwever’ wordt, zo belangrijk is? het brengt je hersenen in een Alpha en Theta staat, datgene wat Boeddhisten, Hindi’s, yogi, Sikhs, heksen, spirituelen, goeroe’s en leerlingen zo nastreven: de staat van verlicht zijn kan bereikt worden door te gronden. En begrijp je nu waarom je voeten zo belangrijk zijn? Op het moment dat ik begon na te denken over dit onderwerp begreep ik ineens waarom zowel Shakti als Shiva belangrijk zijn in de Kundalini Yoga. Het is simpelweg onmogelijk ‘verlichting’ te bereiken zonder te gronden. Dat is de reden dat Shiva ‘de Vernietiger’ wordt genoemd. Hij is als een bliksemschicht die recht inslaat en je vernietigt, ware het niet dat Shakti zich bevindt op het niveau van de Muladhara (stuit), maar ‘de voeten’ zorgen ervoor dat je ‘geaard’ bent; letterlijk zoals een geaard stopcontact ervoor zorgt dat je niet sterft als je, bijvoorbeeld, een lekkage krijgt en je vloer onder water staat. De aardedraad is dan de afleider, in plaats van jijzelf en je in een hoopje as verandert (bij hele hoge voltages en wat nog erger is een hoog ampère. Vergelijk ‘verlichting’ met een lamp die geaard moet zijn wil deze branden (als dat mogelijk zou zijn). Zonder Shakti is Shiva vernietigend, met Shakti is de enige mogelijkheid ‘verlicht’ te zijn, omdat je geaard bent.

Een voorbeeld uit mijn eigen, dagelijkse leven. Ik heb een goedkope kamerjas, van synthetisch materiaal. Elke keer dat ik naar de wasbak loop krijg ik bij het aanraden van de kraan of ht in contact komen met water een statische schok. Het synthetische materiaal zorgt ervoor dat ik positief geladen ben en ik stond tot het moment van mijn ‘eureka’ ervaring op rubberen sloffen. Tot ik mij realiseerde dat het komt omdat ik niet geaard ben. Vanaf dat moment zorg ik ervoor dat ik op blote voeten de grond sta, en ‘le voila’, ik krijg geen schok meer, want ik ben geaard!

De heksenkring

In de heksenkring, uit welke richting dan ook, zijn we gewend op blote voeten in een kring te staan, ook de solitaire heks. We staan op blote voeten, vanwege de verbinding met Moeder Aarde, om dat ook te voelen. Spirituele mensen weten wat het is om te aarden. Het is ook de reden dat heksen blootsvoets gaan, juist door de connectie met de aarde, het heeft iets heiligs, het hoor bij het priesterschap, bij puurheid en het is mooi om te zien. Het is juist vanwege al die energieën, dat we moet blote voeten verbonden moeten zijn met de aarde, zoals iemand uitlegt:

Wanneer de zomer in aantocht is, wordt het tijd om je verwaarloosde voeten uit de winterslaap en in het licht te brengen. De voeten zijn onze manier om contact te maken met de aarde en al haar energie, maar we besteden er zo weinig aandacht aan. Het voelt alsof je zacht gras, modder tussen de tenen en zand onder je gewicht verplaatst. Dus schop je schoenen uit en maak je eigen magie. Bron: Mookychick.

 

Zijn wij aan het ontwaken?

Mensen die verkeren in spirituele kringen bemerken dat er een verandering is, merkbaar, waarneembaar is een groep mensen aan het ‘wakker worden’ of ‘ bewust worden’. Wellicht is dart gewoon te wijten aan het feit dat we mensen opzoeken die ‘likeminded’ zijn, bij bijvoorbeeld onder hen die spreken over UFO’s, buitenaardese beschavingen of in heksenkringen, er is een interessant stukje wat ik jullie ook niet wil onthouden:

Omdat de Schumann Resonantie plotselinge pieken heeft gehad tussen 12-16,5 Hz (zie foto’s witte gebieden), vond ik dit nog interessanter. In Neurofeedback wordt 12-15 Hz Sensory-Motor Rhythm frequency (SMR) genoemd. Het is een ideale staat van ‘kalm wakker zijn’. Onze denkprocessen zijn duidelijker en meer gefocust, maar we zijn nog steeds ‘in de stroom’ of ‘in het weten’. Met andere woorden, Moeder Aarde verschuift haar trillingsfrequentie en misschien wij ook. Dit kan één van vele tekenen zijn dat wij aan het ontwaken zijn. Bron: Kathy J. Forti – Trinity & Beyond

Ik ben weer terecht gekomen bij dat fameuze getal 8, alles in mijn leven lijkt gecentreerd te zijn rondom dat getal, maar dat is een zijstraat, of eigenlijk niet. De voetenchakra, de Pair, waar ik al eerder over schreef, is de plek waar alleen zenuwuiteinden eindigen. Ik werk, in mij meditaties en magie, met 8 godinnen. Op het kompas zet ik Gaia, Moeder aarde, op het zuidwesten en de associatie is de voetenchakra. Gaia is degene uit wie we zij voortgekomen, onze cellen, zij stuk voor stuk opgebouwd uit mineralen, verbindingen, elementen die terug te vinden zijn in de aarde: kalk, zout, ijzer, water, zuren, suikers etc. We moeten eten om deze stoffen aan te vullen. Onze cellen zijn eruit opgebouwd. Als die cellen worden aangemaakt, de stamcellen, in het Rode Beenmerg.

Stamcellen

Voorlopercellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van weefsel. Meestal wordt met stamcellen de groep cellen bedoeld die uitrijpen tot bloedcellen en bijvoorbeeld verzameld worden bij stamceltransplantatie. Bron : UMCG
Het is niet alleen wondenlijk dat we fysiek afhankelijk zijn van moeder aarde, maar ook geestelijk, wat we weer kunnen zien aan de Schumann Resonantie. De Alfa/Theta golven zijn het meest actief in de bovenste chakra’s: De Ajna, of Derde Oog voor helderziendheid / heldervoelendheid, voor dat wat heksen, mediums, paragnosten, sjamanen, Druïden, orakels en waarzeggers kenmerkt, onze hoogste spirituele niveau’s. We hebben dus gezien dat hiervoor de aarding minder aards is als we denken. Het lijkt juist de voedingsbron te zijn van ons hoogste spirituele niveau, dus daarom, jawel, hameren de meest verlichte en spirituele mensen erop dat we moeten gronden. En hiervoor zijn onze voeten dus van vitaal belang, wat meer is: we kunnen niet zonder. Dus nooit meer denigrerend spreken over onze mooie en kostbaren voeten!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.