Op 1 mei 2018 zal ik een begin maken met mijn eenmansbedrijf genaamd Morgana Brighid. De naam bestaat uit, simpelweg, twee van mijn voornamen die ik zal gaan voeren op het moment dat ik een genderverklaring heb. Ik zit namelijk in een transgender proces van man naar vrouw.

Ik loop al jaren met het plan rond om een eigen praktijk te starten. In de loop van de jaren heb ik steeds mensen in nood ‘geholpen’, 99% van hen zijn vrouwen. Wat ik daarbij heb opgemerkt is dat veel van hen innerlijk verwond zijn en hierdoor geblokkeerd. Dat is voor henzelf moeilijk, dat primair, maar wat even erg is, is dat hun potentieel verloren gaat in een nog steeds door mannen gedomineerde maatschappij. Vrouwen (evenals LHBT’ers en spirituele mannen) zijn de hoop voor deze door statistieken, regels, geld en materialisme gedreven maatschappij. Deze levensweg is een doodlopende weg vor mens en natuur. De oorzaken zijn overduidelijk:

  1. Misogynie (vrouwenhaat): Lange tijd is onze wereld geregeerd door mannen voor wie de vrouw minderwaardig is. Het gevolg is dart vrouwen, nog steeds, aan de zijlijn staat, emotioneel, verbaal en fysiek worden ge- of misbruikt. Hun stem wordt niet gehoord, hun gaven en talenten niet gewaardeerd. Kortom. veel vrouwen zijn nog steeds tweederangsburgers.
  2. Feminisme: Hoewel de emancipatiegolf al sinds begin 20e eeuw aan de gang is met, onder andere de Suffragettes vanaf 1913, waar werd geijverd voor stemrecht, is dit een moeizame strijd geweest. Moedige vrouwen hebben gestreden om gehoord te worden voor zaken als stemrecht, zelfbeschikking, baas in eigen buik te zijn, en nog steeds is er een loonkloof tussen man en vrouw, voor de wet is de vrouw anno 2018 nog niet gelijkwaardig qua salariëring.
  3. Religieuze onderdrukking heeft vaak gevolgen voor vrouwen en/of LHBT’ers.
  4. Hekserij, magie en spiritualiteit: Veel vrouwen (maar ook mannen) voelen zich gaandeweg steeds meer aangetrokken tot ‘de oude religie’, en dan kom je bij Traditionele hekserij, Wicca, Sjamanisme en Druïdisme terecht. Ik wil hen helpen hun weg te vinden door de contacten die ik heb, hen in contact brengen met mensen die hen hierin kunnen opleiden. Dit doe ik op dit moment zeker zelf niet, omdat ik ook in opleiding ben, maar verwijzen kan ik wel.

Wat wil ik hierin betekenen?

  1. Ontdekken van oorzaken door vormen van waarzeggerij. Het duiden van dromen, tekenen, het lezen van mensen door verschillende methodes die ik nu beheers, later komen daar andere zaken bij, waar ik nu nog opleidingen voor volg.
  2. Transformatie door healing: Healing staat niet op zichzelf, ik verlang ernaar niet alleen te healen, maar juist ook, mijn clienten in hun kracht te zetten. Ik zie het herstel als een opstap naar een maatschappelijke verandering, vandaar mijn focus op vrouwen in het algemeen, lesbiennes, homo’s. biseksuelen en transgenders. Heteromannen zijn ook welkom, als is dat niet mijn primaire focus, dat wil ik in ieder geval duidelijk maken.
  3. Lezingen: Ik heb veel onderzocht en heb daarom ook een encyclopedische kennis in huis om over deze en andere onderwerpen te vertellen. Bij een laatste assessment bleek ik niet geschikt voor het vak van verkoper, maar de psychologisch zei dat ik ‘iets moet doen met mijn fabuleuze geheugen’. En nog steeds verslindt ik werken op het gebied van spiritualiteit, esoterie, occultisme, filosofie, geschiedenis, sagen en legende, hekserij, numerologie, kabbala, geometrie, muziek, natuurkunde en meer. Ik ben hierin lange tijd te bescheiden geweest, en wordt hier jaren gestimuleerd er iets mee te gaan doen. Nu heb ik daadwerkelijk de stap gezet.
  4. Humor: Ik kan ook veel vertellen over hekserij in humoristische vorm, hiervoor heb ik een aparte website: tante Domynikha de Bosheks, vaak is het hilarisch, maar er zitten ook serieuze stukken bij. Wie weet worden het nog professionele filmpjes, maar is is puur voor ‘leut ende vermaak’. Ook voor kinderen kan ik hierin iets doen, allenen dan zonder de pikante stukjes. Ik kan vertellen over hekserij en de verbondenheid met Moeder Natuur, en wat heksen echt zijn, zodat de ik de karikatuur van heksen kan vervangen voor de werkelijkheid, Daar it ook een stuk geschiedenis bij. Ik zal niet teveel over de vervolgingen hebben, maar het wel aanstippen. Zie ook de Facebook pagina van Tante Domynikha de Bosheks.

Meer over mijn bedrijf vindt je op deze pagina: Over Morgana Brighid. Hier vermeld ik ook mijn voorlopige prijzen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.